Sárgaborsó főzelék
Főzelékek

Sárgaborsó főzelék

A sárgaborsó főzelék a magyar konyha régi, egyszerű, tápláló ételei közé tartozik. A sárgaborsó (másnéven felesborsó) melegítő étel, így inkább fogyasztják a hideg időszakokban, mint nyáron.

Zabpalacsinta
Édességek

Zabpalacsinta

A zabpalacsintát hasonlóan készítjük, mint a rendes palacsintát, csak az egészségesebb összetevők miatt, módosulnak az összetevőarányok.

palacsinta
Édességek

Palacsinta

A palacsinta egy egyszerű és kedvelt étel, amelyet világszerte különböző változatokban készítenek.

rakott krumpli
Egytálételek

Rakott krumpli

A rakott krumpli egy hagyományos, egyszerűen elkészíthető, ízletes krumplis rakott étel. A recept fő összetevői burgonyát, kolbász, tojást és tejföl (só, bors).

Töltött káposzta
Egytálételek

Töltött káposzta

A fejes káposztát ecetes-sós vízben enyhén puhára főzzük. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl puha, csak annyira, hogy bele tudjuk csavarni a töltelékeket.