Menü
15

Impozáns terméskőbejárat Mád egyik kis utcájában. Bent modern, nagy légterű teremben az asztalokra összpontosító dekoráció, fali kivetítések. Bensőséges, szőlőlugas-hangulatú terasz.
Összefogott étlap, nemzetközi ihletettségű kreatív magyar konyha, sok helyi alapanyag, részben a saját kert terményei.
Bevezetőként mély ízű májas hurka házi bagettel, decensen csípős csililekvárral, jó ízharmóniával.
Zellerkrémleves, garnélatatár, gyömbér. A tányéron kellemesen gyömbéres, friss rákhús, az asztalnál öntik rá a selymes állagú, ízes levest. Szép indítás.
Tojássaláta. Tojáspudingon „ideális” lágy tojás, salsa verde, pirított magok, lazackaviár, ehető virág: emlékezetes étel.
Vajban konfitált borjúoldalas, babok, burgonya, zöld paradicsom. Kifogástalan hús és kerek ízű ízű pecsenyelé roppanós zöldbabokkal és gyöngybabbal (amelynek egy részét összetörték és zöldfűszerrel keverték). A verjus-ben főtt zöld paradicsom hoz érdekes savasságot.
Kacsamell bőrén sütve, kukorica, kölesrizottó, bordázott kel. A kacsamell íze-állaga a helyén, a kukoricás kölesrizottó szaftos. Kiegészítőnek kukoricakrém, pirított bébikukorica, sütve fonnyasztott kel.
Kecske, mogyoró, pakcsoj, házi tészta, meggy. A hús omlós, a pakcsoj grillezett, a tészta spenótos, a meggy részben friss, részben fonnyasztott, a mogyoró pirult. Megjelenik még gyöngyhagyma és koriander, és a sok hozzávaló összeáll.
Nudli, barack, levendulás írófagyi, vanília. Jó állagú nudli igen jó morzsával, zselés és pirított barackkal, könnyű fagylalttal. Egyszerű, tájjelegű étel feldolgozása.
Pirított polenta, ribizliszorbet, sós karamella. A polenta kimondottan könnyed és enyhén édeskés, a szorbet természetes ízű és élénk savú. Nyers gyümölcs, habcsók, karamellkrém és pattogatott kukorica kíséri.
A borlapon huszonhét tétel a régióból és máshonnan, köztük igen érdekesek is, korrekt áron.
A szerviz felkészült, szervezett. Az ételekre sokat kell várni.

2016-os étteremteszt megtekintése
14

Elegáns étterem Mád eldugott utcájában: a felújított épület ez évtől újabb résszel bővül.

Újító magyar konyha emelkedett környezetben.

Üdvözlőfalat. Pirított kenyéren borsos tojáskrém: erőteljes íz, étvágygerjesztő.

Piros, de átlátszóan tiszta a hideg görögdinnye-paradicsom leves. Fetasajt, olajbogyó, pirított fenyőmag a betét – hűsítően komplex fogás, egybecsengő ízek, szép tálalás.

Tanyasi csirke. A hús omlós és szaftos, a bőre ropog. Érdekes a köret: kellemes lazacos gnocchi szépen pirítva, a hal mintegy fűszerként jelenik meg benne. Kiegészítők: ress céklaszelet és sóska savanyú-édes kombinációja.

A konfitált kecske szálaira van tépkedve, egyfajta meleg rilettként is felfogható: szaftos és kimondottan jó ízű, csakúgy, mint a pecsenyelé. A köret: füstölt búzaszemekből készült saláta paradicsommal. Kirobbanó frissességet hoz a sok zöld fűszernövény, elsősorban a koriander.

Barackos gombóc. A klasszikus tészta könnyű és lágy, de teljesen sótlan, amit még a sósmogyoró-fagylalt sem tud ellensúlyozni.

„Cékla, csokoládé, sóska”. Festői tálalás, színes és inspiráló, tökéletes textúraváltásokkal: sült nyári cékladaradok, csokoládé-mousse, sóskafagylalt, ropogós cékla-tuile. Friss és üde nyári desszert.

A borlapon elsősorban helyi választék, egy-két komoly vörös tétellel kiegészítve. A szerviz gyors és informatív.

2015-ös étteremteszt megtekintése
13

Elegáns étterem Mád egyik eldugott utcájában: szépen felújított épület, hangulatos terasz hársfa alatt.

Innovatív konyha, helyi alapanyagok. A tokaji régió néhány jó éttermének egyike.

A konyha üdvözlete: apró kenyérkorongon szarvaspástétom barackcsatnival. Szaftos falat kellemesen savas kiegészítővel – jól látja el a szerepét.

Glaszírozott kacsabelsőség klorofillmártásban. Markánsan zöld és harsogó ízű mártás veszi körbe a burgonyapürére tálalt puha belsőségeket (szív, zúza, nyelv).

A mádi nyakleveshez csigatészta érkezik, erre öntik rá a marhanyakból készült, friss és aranyló levest. Külön tálalják a levesben főtt zöldséget, velős csontot, húst. Házias-korrekt fogás.

Egész kicsit szárazkás a lassan párolt kecskecomb, de ízre tökéletes, és kiváló a citromhéjjal és zöldfűszerekkel ízesített kuszkusz is. Viszont pecsenyeléből elférne még a tányéron.

Érdekes desszert a kakukkfüves tejberizs: a fűszeres krémes rizsre házi sárgabarackfagylalt kerül, ezt vonják át meringgel, így pirítanak rá. Mellette pár cikk karamellizált sárgabarack.

A borlapon jó válogatás, egy-két különleges tétellel. A szerviz figyelmes, kommunikatív.

2014-es étteremteszt megtekintése
14

Elegáns étterem szépen felújított régi épületben. Külön szalon a vacsora utáni beszélgetésekhez. Kis pultnál kézműves termékeket kínálnak. Zenés estek, borvacsorák, mádi bortúrákat is szerveznek.

Törekvő, innovatív konyha, kiemelkedő a kecske- és báránykínálat.

A konyha üdvözlete vékony tószt kecske-rilettes-tel és pikáns csipős-édes paradicsomcsatnival.

Az előételként kínált kacsaduó egyfelől sósba hajló carpaccio, másfelől egy tökéletes kacsa-rilettes. Apró zsömle, uborkasaláta, friss zöldség.

A céklaraguleves meglehetősen nagy adag. Állaga krémes, íze kifejezően „földes”, de hamar monotonná válik, a hozzáadott ragu (nyelv, fül, cékla) nem nyújt elegendő változatosságot. A nyelv túl apróra van vágva, az arányok nem teljesen kiegyensúlyozottak.

Az előételek közt remek a jól fűszerezett, szaftos kecskeburger. A hozzáadott hagymasalátának rózsavíz ad érdekes felhangot.
A füstölt kacsamell elegánsan füstös, állaga szaftos-puha; ropogós töpörtyű és lágy cukkini-flan kíséri.

A mentás kuszkusszal tálalt bárányhurka szép karakteres ízű, de kicsit száraz. A friss kecseksajton tálalt lazac-rillettes krémes állagú – kicsivel több intenzitás, pár szem só jót tenne neki, különösen az erőteljes sült céklakocka mellett.

Nagyon korrekt egytálétel a burgundi marhapofa: a hús szaftos, a burgonya jóízű, a répa roppanós, a szósz ízes és kifejező.

A báránycsülök kicsit szárazra sikerült, tejszínes sült saláta kíséri, továbbá egy húsos rétesféle: leveles tésztába burkolt húsdarabok citrusos ízesítéssel, ami kifejezetten jól tesz az összhatásnak

A báránynyak („osso buccóval”) – kiváló bárányíz jelenik meg a tányéron. Mellette szárazkás kinoá és narancsos karottapüré (utóbbi már-már túlfeszíti az egy menün belül elhelyezhető krémesség-lágyság keretet). Hosszú-sűrű a mártás.

A sertéspofa egyfajta „Kedvessy”-feldolgozás. A szaftos húst velős csont is kíséri, a paprikás mártás bőségesen adagolt. Aránytalanul sok és némiképp nyögvenyelős a tojásos nokedli. (A tojásos nokedli érthetetlen okból garnírungként éli reneszánszát.) Mindkét főétel a kívánatosnál alacsonyabb hőfokon érkezik.

A desszertek közt a tejbegríz halványabb, a „régimódi mákos tekercs” korrekt, de nem túl izgalmas. Kiemelkedő ugyanakkor a crème brûlée, és különleges a Taleggio sajtos fagylalt mézzel és mandulatortával, és érdekes az olívás fagylalt a melegen tálalt körtés piskótával.

Szűk borlap több érdekes tétellel. A szerviz igen korrekt, jó a borajánlás.

2013-as étteremteszt megtekintése
12

Elegáns étterem lelkiismeretesen felújított régi épületben, külön szalon a vacsora utáni beszélgetésekhez. Kis pultnál kézműves termékeket lehet vásárolni. Bortúrák, borvacsorák szervezése. Örömteli, hogy Tokaj környezetében eggyel több a borokhoz méltó étterem.

Elsősorban a régió alapanyagaira támaszkodó modern polgári konyha, örvendetesen rövid étlap, amiben mégis helyet kap hal, szárnyas, kecske, borjú és vegetáriánus fogás. Kemencében készült ételek 18–21 óráig – például lassan sült sertéstarja sonkás tésztával és tejfölhabbal, vagy dorozsmai molnárponty.

Jóízű és szaftos a római köménnyel fűszerezett báránykolbász, amelyhez sütőtökös polentatortát és sűrített céklalevet adnak. A tökdarabkák főttesek, nem túl ízesek, de összességében jó tányér. A narancsos karottakrémleves inkább karottás narancs – a leves gyümölcsös, kicsit édes. A betét: konfitált puha kacsacomb. A borjúpofa decensen kakukkfüves, könnyű-ízes pecsenyelé van hozzá. A garnírungnak adott gesztenyés nudli kicsit édes (olyan, mintha édesített püréből készült volna), rajta pirított gesztenyedarabok, gyökérzöldségből (paszternákból) készült hab egészíti ki. A tanyasi csirkemell jól elkészített étel, parajos laskagombával és „sült tésztával” tálalják. Jó a hús és a köret is, annak ellenére, hogy a spenótban felmerül némi nem kívánatos kesernyésség. A tészta egyfajta nagy sült lepény – kicsit pirulhatott volna még. A házban remek kecskepörköltet készítenek: a hús puha, de van tartása, a szaft kifejező, tiszta ízű. A hozzá adott túrós tészta friss, jól adagolt a pörc. Élményszerű a káposztasaláta: a kimosott savanyú káposzta nagyon jó öntetet kapott, szép a savassága. Jön még egy nyúlgerinc dagadóval – a két különböző állagú húsrész egyaránt szaftos. Kicsit erőtlen, de természetes pecsenyelé kíséri, továbbá egy kellemesen ress-pikáns csilis mángold. Jól illik ide a sütőtökös-répás pite is, enyhén ropogós tésztájával és szolid édességével. A marcipánnal és birssel töltött gombóc tölteléke kicsit tömény és édes, de ezt jól ellensúlyozza a savanykás tejfölszósz és a fanyar, málnás ribizlimártás. Érdekes, egyéni desszert.

A borlapon gazdag kínálat a régió boraiból.

Gyors és szakszerű a kiszolgálás, kiemelkedő az ár-érték arány.