Menü

Az éttermek értékeléséről

A tesztelés anonim, a tesztelő nem fedi fel magát, számláját kifizeti. A kalauz elsősorban a konyha teljesítményét értékeli. A fő szempontok:

  • a felhasznált alapanyagok minősége, szezonalitása
  • az elkészítés szakszerűsége, technológiák megfelelősége
  • a tányéron megjelenő ízharmónia, arányosság
  • kreativitás, egyéniség
  • ár-érték arány
  • tálalás
  • konyha teljesítményével összhangban álló szerviz
A pontozási rendszer
20-19,5 A világ legszűkebb élvonalához tartozó étterem
19 A világ legjobb éttermeinek egyike
18-17 Kiemelkedő konyha
16-15 Nagyon jó konyha
14-13 Jó konyha
12-11 Jó szívvel ajánlható konyha – amennyiben az ár-érték arány is rendben van
10-8 A konyha esetenként túlmutat a mindennapi rutinon
T Étterem számottevő erény nélkül („tesztelve, de nem értékelve”)
( ) Zárójelben lévő szám azt jelzi, hogy a tesztelés óta jelentős változás történt a konyha élén