Menü

Magyar Gasztronómiai Egyesület

„Az étkezési kultúra az ország civilizáltságának
és általános kultúrájának egyik legfontosabb fokmérője.”
(Kulináris Charta, 2007)

Alakult 2004-ben. Ma az éttermi élvonal nagy részét egyesíti. Olyanokat, akik felismerték, hogy egymásra vagyunk utalva; nem vetélytársnak, hanem szövetségesnek kell tekinteni egymást. Úgy gondoljuk, talpra kell segíteni a magyar étkezési kultúrát, hogy a vendéglátás ismét az ország vonzereje legyen, és hogy mi is jobban érezzük benne magunkat. Szövetségesünk a Gault&Millau Magyarország kalauz is: támaszként akarunk szolgálni mindazoknak, akik tudnak és mernek minőséget teremteni. Az elmúlt tíz évben műhelyek alakultak, az MGE közreműködésével fontos szakkönyvek jelentek meg magyarul, az MGE két szakácsversenyt indított – a Hagyomány és Evolúciót és a Czifray-versenykurzust –, amelyek a szakmai élet motorjaivá váltak. Az MGE támogatásával Magyarország először jutott be a Bocuse d’Or lyoni döntőjébe, ahol nemzetközi figyelmet keltett jó eredménye. A sikerek ellenére hosszú út áll előttünk, és fontos, hogy egyik lábunk mindig a másik előtt legyen.

Az MGE szakácsversenyeinek főtámogatója: