Menü
Rövid URL

Küszöbön áll a furmint nemzetközi áttörése - Wojciech Bonkowski (Winicjatywa)

Bonkowski
Középen Wojciech Bonkowski (fotó: trojmiasto.pl)

Az utóbbi években mely borvidék, ország vagy stílus volt a divat változásainak legnagyobb vesztese?

Sherry: szerintem sok bodega lesz kénytelen visszafogni a termelést vagy lehúzni a rolót. A forró éghajlatú, olcsó kategóriás borvidékek mint pl. Riverina Ausztráliában szintén bajban vannak.

Mi lesz a következő nagydobás?

Lambrusco. És természetesen a száraz furmint! Küszöbön áll a furmint nemzetközi áttörése.

Mit tart az utóbbi évek legbosszantóbb fejleményének a borvilágban?

Ripasso. Általában véve: maradékcukor a vörösborokban.

Mi a véleménye a parafadugóról és az alternatív zárási módokról?

Jöhet mindkettő. Szigorúbb minőségellenőrzés kell, hogy javuljon a parafa minősége és a korábban fogyasztandó borokra alternatív zárás kell, hogy enyhüljön a nyomás a parafa erdőkön.

Van-e titkos kedvence? (Azaz olyan borvidék, fajta vagy stílus, amely iránti rajongását mások nem osztják.)

Beaujolais.

Az utóbbi néhány évben mi volt a legfontosabb változás a borfogyasztási szokásokban?

Olcsóbb, hordómentes, könnyen iható borok a "nagyborok" helyett.

Borszerető külföldi ismerősének milyen bort vinne ajándékba (maximum 2 bor)?

Természetesen lengyel bort! Az elképesztő héjon erjesztett Johanniter Ultrát a Dom Bliskowicétől, vagy talán egy Winnica Jakubów Dornfeldert.

Ide még nem érkezett hozzászólás.

A bejegyzésekhez csak regisztrált felhasználók szólhatnak hozzá. Itt regisztrálhat.